Emma Stone wil haar personage Gwen Stacy dood

Borizzz

Emma Stone zou graag zien dat haar personage Gwen Stacy sterft. Dat zegt de actrice tegen het Britse muziektijdschrift NME. Stacy is het vriendinnetje van hoofdpersoon Peter Parker in The Amazing Spider-Man, een film over de jonge jaren van de webslingeraar.

Voor velen zal de wens van Stone opvallend zijn, aangezien The Amazing Spider-Man wereldwijd ruim zevenhonderd miljoen dollar opbracht en er twee vervolgfilms gepland staan. Stone en Andrew Garfield, die Parker en Spider-Man speelt, hebben zelfs al voor deze films getekend.

Aan de andere kant is het voor de echte fans nauwelijks verrassend. In de strips berooft Spider-Man zijn grote liefde Stacy per ongeluk van het leven. "Dus de persoon van wie ze houdt, is ook degene die haar ombrengt, wat een verschrikkelijk gegeven is", vertelt Stone.

Een gevoelig onderwerp, want destijds waren er veel mensen die hun stripabonnement opzegden omdat deze verhaalontwikkeling hun zo tegenstond. "Fans vragen mij vaak of we de oorspronkelijke verhaallijn van de strips gaan aanhouden", gaat Stone verder. "Ik hoop eerlijk gezegd dat we dat wel doen."

Garfield, die overigens ook in het echte leven een relatie heeft met Stone, zei eerder dit jaar nog dat er geen scenario is voor The Amazing Spider-Man 2. De film staat desondanks gepland voor mei 2014.


Emma Stone wil haar personage Gwen Stacy dood (Foto: Novum)