Real stevent af op slechtste start in veertig jaar

Peterselieman

Om de eerste prijs van het seizoen binnen te slepen moet Real Madrid woensdagavond afrekenen met een slechte reeks. De Madrilenen kwamen de laatste zeven thuisduels tegen Barcelona niet tot winst. De rivalen treffen elkaar in Bernabeu in de terugwedstrijd van de Spaanse Super Cup. Barça verdedigt een 3-2 voorsprong.

Als Madrid de tweede El Clasico van dit seizoen niet wint, heeft de club de slechtste seizoensstart gemaakt sinds bijna veertig jaar. Het elftal uit de Spaanse hoofdstad was in 1973 voor het laatst nog zonder overwinning na vier wedstrijden. Na de puntendeling met Valencia en het verlies van zondag tegen Getafe staat de Koninklijke op de veertiende plaats in de Primera Division.

Real probeert al jaren de Catalaanse hegemonie te doorbreken. Vorig jaar won het na drie vruchteloze jaren weer eens de landstitel. Het is de twaalfde keer in de laatste zestien maanden dat El Clasico wordt gespeeld.

Madrid-trainer Jose Mourinho was na de competitiepot tegen Getafe furieus over de slappe houding van zijn spelers. "Het winnen van Barcelona en de beker is voor mij niet het belangrijkst", zei hij tegen de Spaanse sportkrant Marca. "Ik kom er liever achter of het verlies tegen Getafe aan een structureel mentaal probleem lag of dat het slechts een eenmalige uitglijder was."

Met de nieuwe aanwinst Luka Modric mogelijk in de basis trekt Madrid ten strijde. De middenvelder uit Kroatië kwam over van Tottenham Hotspur en tekende maandag voor vijf seizoenen bij Real.

De toekomst van Ibrahim Afellay bij Barça is uiterst onzeker. Trainer Tito Vilanova passeerde hem afgelopen zondag tegen Osasuna voor de derde keer op rij. Volgens geruchten in de Spaanse media mag de Oranje-international vertrekken.


Real stevent af op slechtste start in veertig jaar (Foto: Novum)