Optreden dj afgeblazen vanwege belangstelling

Redactie

Een gratis dj-optreden bij het Stedelijk Museum in Amsterdam is uitgesteld omdat er te veel mensen op af dreigden te komen. Meer dan zesduizend mensen lieten via sociale media weten erbij te willen zijn. Zo veel bezoekers passen niet onder de gloednieuwe luifel, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden, laat het museum woensdag weten.

Het optreden van dj-collectief Innervisions en beeldend kunstenaar Gerald van der Kaap zou plaatsvinden op 9 september. Het was het eerste evenement waarmee het museum de thuiskomst in het pand aan het Museumplein wilde vieren. Het museum besloot in samenspraak met onder meer de gemeente het optreden uit te stellen.

Hendrik Folkerts, die verantwoordelijk is voor het publieksprogramma van het museum, betreurt de beslissing. "Het is jammer. Je zou kunnen zeggen dat dit evenement een slachtoffer is geworden van zijn eigen succes." Hij liet weten dat ze niet hadden gerekend op zo'n enthousiaste respons.

Het optreden wordt misschien verplaatst naar volgend jaar. Het museum kijkt nog of het op 9 september iets anders kan organiseren onder de luifel van de nieuwbouw aan het Museumplein.