Locadia en Van Ooijen naar A-selectie PSV

Sjors (Sj0rSz)

Jürgen Locadia en Peter van Ooijen maken vanaf 1 september aanstaande officieel deel uit van de A-selectie van PSV. Dit hebben PSV-watchers Thijs Slegers en Rik Elfrik vanmiddag via Twitter bekend gemaakt.

Locadia debuteerde op 21 september 2011 al in de hoofdmacht van PSV, maar speelt zijn wedstrijden normaal gesproken bij Jong PSV. In die bekerwedstrijd tegen VVSB maakte hij acht minuten na zijn entree direct zijn eerste goal.

In het nieuwe seizoen heeft Locadia al bewezen een neusje voor de goal te hebben. Zo was hij afgelopen week, tijdens de competitiewedstrijd tegen de beloften van Roda JC ook al tweemaal trefzeker.

Van Ooijen is een middenvelder, die al sinds 2003 in de jeugd van PSV zit. Sindsdien doorliep hij alle jeugdelftallen en zal nu dus de overstap maken naar het grote PSV.

Daarnaast was er voor beide heren nog meer goed nieuws. Dick Advocaat maakte eerder vandaag al de opstelling voor het Europa League-duel tegen FK Zeta bekend. Daaruit bleek dat beide spelers in de basis zullen starten.