Michael Jackson-docu met Thanksgiving in première

René (MrManiak)

De documentaire Bad 25 van Spike Lee over Michael Jackson is voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie tijdens Thanksgiving. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De film gaat over het 25-jarig jubileum van Michael Jacksons album Bad uit 1987 en bevat nooit eerder vertoonde beelden van de productie van het album en de muziektoer.

Lee heeft speciale toestemming gekregen van de nabestaanden van Jackson om de beelden te gebruiken. De filmmaker sprak met enkele makers van videoclips voor Bad, onder wie Martin Scorsese en Joe Pytka. Ook zijn onder anderen popsterren Justin Bieber, Mariah Carey, Chris Brown en Sheryl Crow in de film te zien, evenals Quincy Jones, met wie Jackson vaak samenwerkte.

De versie van de documentaire die op de Amerikaanse tv wordt uitgezonden is slechts een voorlopige. Beelden uit de film worden ook al tijdens de filmfestivals in Venetië en Toronto getoond. Het 25-jarig jubileum van het album wordt overigens officieel op 18 september gevierd door platenmaatschappij Legacy/Epic Records.

Spike Lee - Bad 25