Lampard wil bij Chelsea Gullit achterna

Peterselieman

Frank Lampard wil na zijn actieve loopbaan graag coach worden van Chelsea. "Er is maar een club die ik wil coachen", vertelt hij woensdag aan de Britse krant The Sun. "Het klinkt misschien een beetje egoïstisch, maar ik doe het niet voor een mindere club", zegt de 34-jarige. Ruud Gullit maakte in de jaren negentig dezelfde overstap bij de club.

De Engelsman, al elf jaar actief bij Chelsea, is bang dat zijn aanzien daalt als hij coach wordt. "Ik zou het erg graag proberen, maar dan wil ik het wel goed doen", stelt de international. "Ik zou niet willen dat de supporters alles zouden vergeten wat ik als speler heb proberen te doen omdat ik het team niet goed kan coachen."

Lampard heeft bij de Londense club onder meer gewerkt onder Claudio Ranieri, José Mourinho, Luiz Felipe Scolari en Guus Hiddink. De middenvelder snapt daardoor beter wat je moet doen als coach, maar ook zeker wat je niet moet doen. "Het belangrijkste wat ik heb geleerd is hoe ik mensen goed moet behandelen."

"Vooral onder José Mourinho was dat zo. Hij was hard tegen spelers en had discussies met ze, maar de meesten die voor hem hebben gespeeld en gewerkt, hebben ontzettend veel respect voor hem."

Lampard maakte in 2001 de overstap van West Ham United naar Chelsea. De middenvelder veroverde bij de Blues drie keer de landstitel, vier keer de FA Cup en vorig jaar, na lang wachten, de Champions League. Naast Ruud Gullit maakten Gianluca Vialli en de huidige coach Roberto Di Matteo ook de overstap van het veld naar de bank.


Lampard wil Gullit achterna (Foto: Novum)