Fisichella prijst rijderscapaciteiten Alonso

Peterselieman

Giancarlo Fisichella prijst Formule 1-coureur Fernando Alonso. Volgens de Italiaan zijn de rijderscapaciteiten van de Ferrari-rijder ongeëvenaard. Daarnaast is het menselijke aspect voor de Spanjaard belangrijk, waardoor hij volgens Fisichella ver boven de rest uitsteekt.

Fisichella sprak hierover met El Confidencial. "Het is ongelooflijk hoe Fernando elke keer weer de limiet van de auto, van het circuit en van de banden juist inschat. Hij weet precies wanneer hij kan aanvallen en wanneer hij zijn rubber moet sparen. Hij rijdt continu op de limiet van het haalbare. Alonso staat een stap voor op de rest. Hij presteert steeds het maximale en ik denk dat niemand dat beter doet dan hij."

"Fernando is heel verbonden met het team. Hij komt geregeld naar Maranello en gaat dan voetballen met de monteurs, of uit eten met ze, of een rondje fietsen. Het menselijk aspect is heel belangrijk in de Formule 1. De monteurs dienen ook een vriendschappelijke band met een rijder te voelen, naast het feit dat hij snel en constant is."

Fisichella kan de werkwijze van Alonso met eigen ogen aanschouwen. De Italiaan heeft in het verleden met de Spanjaard samengewerkt bij Renault en treft hem nu bij Ferrari weer. Fisichella is bij het team uit Maranello testcoureur.