The Avengers krijgen eigen tv-serie

René (MrManiak)

Het superheldenteam The Avengers krijgt een eigen tv-serie met acteurs van vlees en bloed. Joss Whedon, scenarist en regisseur van de dit jaar zeer succesvol ontvangen film The Avengers, gaat de serie schrijven en de eerste aflevering regisseren. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De serie concentreert zich voornamelijk op S.H.I.E.L.D., de geheime organisatie uit de Marvel-strips die de wereld behoedt voor buitenaardse krachten en boze superhelden. Frontman Nick Fury, in de film gespeeld door Samuel L. Jackson, stelt het superheldenteam The Avengers samen, met onder anderen The Hulk, Iron Man, Captain America en Thor.

Het is nog onduidelijk welke acteurs in de serie te zien zullen zijn. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de grote namen uit The Avengers, zoals Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo, komen opdraven. Wel zou Clark Gregg, die Agent Phil Coulson speelt, van de partij kunnen zijn.

Whedon is niet onbekend met televisie. Hij bedacht de zeer succesvolle tv-series Buffy the Vampire Slayer, Firefly en Dollhouse. Hij is overigens ook al verbonden als scenarist en regisseur aan The Avengers 2, die gepland staat voor 2015.

De tv-serie over S.H.I.E.L.D. wordt een coproductie van Whedon, Marvel TV en de Amerikaanse zender ABC. Marvel en ABC zijn allebei eigendom van Disney. De productie begint meteen. Wanneer de pilotaflevering verschijnt, is nog onbekend.


The Avengers krijgen eigen tv-serie (Foto: Novum)