[US Open] S. Williams door, Wozniacki uitgeschakeld

Niels (DerMeister)

De US Open zit er voor Caroline Wozniacki al na één ronde op. De voormalig nummer één van de wereld verloor in de eerste ronde pijnlijk in twee sets van de Roemeense Irina-Camlia Begu; 6-2 en 6-2. Serena Williams, de grote favoriet, won in twee sets van Coco Vandeweghe; 6-1 en 6-1.

Wozniacki trof in Begu de huidig nummer 96 van de wereldranglijst. Toch kon ze het tegen de Roemeense opnieuw niet opbrengen. Wozniacki, die dit jaar nog altijd op haar eerste toernooizege wacht, trad aan met een ingepakte knie.

Ze liep vorige week in New Haven een blessure aan het gewricht op. "Ik heb het geprobeerd, maar ik slaagde er niet in om goed te spelen. Ik maakte te veel fouten", aldus de Deense.

Williams, als vierde geplaatst tijdens de US Open, had het beduidend makkelijker. De Amerikaanse, die vorige maand Wimbledon won en olympisch goud veroverde, ondeed haar erg simpel van haar landgenote Vandeweghe.

Williams gaf na afloop aan dat ze is gekomen voor de eindoverwinning. "Er zijn heel wat deelneemsters, maar er zijn er slechts een paar die de finale kunnen halen. Natuurlijk behoor ik tot dat rijtje. Dat ik niet als eerste ben geplaatst zegt me niet zo veel. Dat word ik vanzelf als ik mijn tegenstandsters blijf verslaan."