Opnieuw corporatie in de problemen

Harry

Wooncorporatie Wooninvest is begin juni in de problemen gekomen door beleggingen in derivaten. Dat bevestigt Marien de Jong, directeur van de kleine corporatie uit Voorburg, na berichten hierover van de NOS. De liquiditeitsproblemen zijn volgens hem in de loop van juni weer opgelost.

De corporatie had de derivaten gekocht om zich te beschermen tegen een te hoge rente. Nadat de rente de afgelopen maanden daalde, moest Wooninvest van de banken op begin juni 9,95 miljoen euro als onderpand storten. Hierdoor had de corporatie nog te weinig geld in kas.

In de loop van juni heeft Wooninvest de miljoenen weer teruggestort gekregen, zegt de woordvoerder. Twee derivaten heeft de corporatie terugverkocht aan de banken. De afkoopsom hiervoor is omgezet in een lening. Met een derde partij, de ABN AMRO, is men nog in onderhandeling. "De tekst staat nu op papier, maar ik verwacht binnen enkele dagen dat dat rond komt", aldus De Jong.

Het is niet de eerste keer dat Wooninvest, dat iets meer dan achtduizend huizen in Den Haag en Leidschendam-Voorburg beheert, in de problemen is gekomen. Begin januari klopten de banken ook al aan voor een onderpandstorting. De directeur verwacht niet dat zijn corporatie nog eens in problemen komt, aangezien de derivaten nu niet meer in het bezit zijn van Wooninvest.