School verbiedt handstand

Danny

De Drummoyne Public School in Sydney heeft een verbod ingesteld op het uitvoeren van een radslag of handstand, als hierbij geen gymleraar met geschikt materiaal, zoals een zachte mat, aanwezig is. Dat schrijft de Daily Telegraph.

Door invoering van deze regel is het niet langer toegestaan voor kinderen om deze oefeningen uit te voeren tijdens de pauzes.

Ouders noemen de regels belachelijk en extreem, maar het schoolhoofd waarschuwt dat meer scholen deze oefeningen zullen gaan verbannen.

De regel zou niet zijn ingesteld naar aanleiding van blessures, maar om deze, kennelijk nog nooit voorgekomen blessures, juist te voorkomen.

Een verontwaardigde moeder, Rebecca Chown, heeft inmiddels meer dan 250 handtekeningen verzameld om de regel teruggedraaid te krijgen. "Het is belachelijk," zegt ze tegenover de Daily Telegraph. "Waar moet het naartoe met de wereld als kinderen niet gewoon de handstand kunnen doen in de pauze?" Ze begrijpt dat het schoolhoofd denkt dat ze iets goeds gedaan heeft, "maar de kinderen waren aan het spelen, niet aan het trainen om gymnast te worden".

Volgens een woordvoerder van het Australische ministerie van Onderwijs zijn scholen vrij om zelf de regels hierover te bepalen, zolang die in overeenstemming zijn met de wetgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid. Wel geeft de woordvoerder aan dat de regel extreem is. "Ouders zijn altijd bezorgd over het welzijn van hun kinderen, maar ze willen niet dat ze altijd maar in wol gehuld moeten zijn."