[Vuelta] Degenkolb blijft maar winnen

zoem

John Degenkolb heeft ook de vierde massasprint in de Ronde van Spanje naar zijn hand gezet. De 23-jarige Duitser, rijdend voor het Nederlandse Argos, hield in de straten van Sanxenxo Frans kampioen Nacer Bouhanni en de Italiaan Daniele Bennati achter zich. Joaquin Rodriguez blijft ook na tien etappes het algemeen klassement aanvoeren.

De renners vonden in de 190 kilometer lange etappe door Galicië nauwelijks obstakels op hun weg. De enige col van de dag, de Alto de San Cosme, moest al in een vroeg stadium worden bedwongen. Spanjaarden Adrian Palomares en Javier Aramendia waren toen al uit het peloton weggesprongen en reden 150 kilometer lang voor de rest uit.

De sprintersploegen kenden geen genade voor de twee. Ruim voordat de finale echt losbarste, op ruim dertig kilometer van de streep, werden ze door de grote groep ingerekend. In de sprint stond er net als in de tweede, vijfde en zevende etappe geen maat op Degenkolb, die zijn totaal aantal overwinningen dit seizoen brengt op tien.

Rodriguez begint woensdag aan de tijdrit met een voorsprong van 53 seconden op zijn naaste belager Christopher Froome. Alberto Contador volgt op een minuut. Robert Gesink heeft een achterstand van iets meer dan twee minuten en staat vijfde.