De Ridder: "Hij zat er lekker in"

zoem

Daniël de Ridder heeft met een doelpunt en een assist zijn debuut gemaakt bij sc Heerenveen. De aanvaller kwam in actie bij de beloften. Jong sc Heerenveen versloeg maandag Jong De Graafschap met liefst 7-1.

De Ridder scoorde met een fraaie stiftbal. "Die zat er lekker in. Ik kwam goed door de defensie heen en zag dat de keeper eerder zijn doel uit kwam dat ik verwacht had. Ik ging voor de stift en die lukte goed. Gezien mijn fysieke toestand heb ik het deze wedstrijd naar behoren gedaan", zegt de aanwinst op de website van de Friezen.

Komende zondag speelt het eerste elftal van Heerenveen tegen Ajax. De Ridder hoopt tegen zijn oude club zijn officiële debuut te maken. "Het zou mooi zijn als ik tegen Ajax met een invalbeurt mijn eerste speelminuten kan pakken, maar dat is afhankelijk van mijn fysieke toestand."

"Ik moet even kijken hoe mijn lichaam reageert. Het is in elk geval lekker om weer minuten gepakt te hebben. Ik wil nu zo snel mogelijk wedstrijdfit worden", aldus de 28-jarige speler.