Naam peuter te gevaarlijk voor school

Mirjam

De 3-jarige Hunter Spanjer uit de Amerikaanse staat Nebraska moet zijn naam veranderen. Althans, dat vindt de peuterschool waar het goedlachse knulletje les krijgt.  De peuter is namelijk doof, en het gebaar waarmee zijn naam wordt uitgebeeld, lijkt volgens de school op het nabootsen van een pistool, en dat is tegen de regels van de school.

Hunters naam wordt in de gebarentaal gespeld door met de vingers te zwaaien. De schoolleiding echter, ziet treffende gelijkenissen met het uitbeelden van een pistool, en dat is in strijd met de schoolregels, die stellen dat wapens en alles wat lijkt op wapens ten strengste verboden zijn op de school.

Hunter wordt al jaren door familie en vriendjes met dit gebaar aangeduid, ook Hunter zelf gebruikt dit gebaar sinds hij het kan uitbeelden. Hunters ouders zijn dan ook woedend dat de schoolleiding eist dat Hunters naamgebaar veranderd moet worden. Zij stellen dat hun zoon recht heeft op zijn eigen naam, bovendien is het gebaar waar Hunter mee wordt aangeduid officieel geregistreerd.

De school zegt te werken aan een oplossing.