'Kubica test WRC-auto in Frankrijk'

Peterselieman

Robert Kubica heeft in Frankrijk een World Rally Car van Ford aan de tand gevoeld. Fords technisch directeur Christian Loriaux zei in L'Avenir dat het team met coureurs Petter Solberg en Jari-Matti Latvala vier dagen gereden heeft op het asfalt van Circuit des Ecuyers.

Loriaux omschreef dat er naast de twee vaste WRC-rijders ook nog een 'mysterieze coureur die geen publiciteit aan de samenwerking wilde geven' in de Fiesta plaats heeft genomen. De technisch directeur voegde eraan toe dat de onbekende coureur 'wat ervaring op asfalt had' en dat hij 'zijn kosten voor de test zelf betaalde en op een elegante manier heeft gewerkt'.

Loriaux ging verder met stellen dat 'zijn feedback erg interessant was' en dat 'gedurende het eerste contact hij aangaf dat hij er niet zeker van was dat hij het fysiek aan zou kunnen, maar dat alles goed ging'. L'Avenir concludeert hieruit dat het om oud-Formule 1-coureur Robert Kubica gaat die nog altijd herstellende is van zijn rallyongeval van februari vorig jaar.