'Tottenham betaalt 16 miljoen voor keeper Lloris'

Peterselieman

Hugo Lloris verdedigt de komende jaren het doel van Tottenham Hotspur. De Londenaren betalen Olympique Lyon zestien miljoen euro voor de keeper, meldt The Guardian dinsdag. Trainer André Villas-Boas wil zich ook graag versterken met Moussa Dembélé.

De Spurs wilden eigenlijk João Moutinho naar de Engelse hoofdstad halen, maar de dertig miljoen euro die Porto voor de middenvelder zou vragen is Tottenham te gortig. De aandacht is daarom verlegd naar de goedkopere Dembélé van Fulham. Manchester United zou ook nog altijd achter de oud-AZ'er aanzitten.

De Spurs zagen middenvelder Luka Modric maandag voor naar verluidt 38 miljoen euro vertrekken naar Real Madrid en zijn op zoek naar een vervanger. Villas-Boas wil naast Dembélé ook aanvallende middenvelder Willian van Shaktar Donetsk naar Londen halen. Een bod van bijna veertien miljoen euro werd eerder afgeslagen door de Oekraïners.

Lloris, de eerste keeper van het Franse nationale elftal, droeg sinds 2008 het shirt Olympique Lyon. Daarvoor kwam hij uit voor Nice. Bij Tottenham moet Lloris de 41-jarige Brad Friedel vervangen. Voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes staat ook nog altijd onder contract in Londen.