[US Open] Haase en Krajicek sneuvelen

Stefan (sportfreak)

Robin Haase en Michaëlla Krajicek hebben de eerste ronde van de US Open niet overleefd. De Hagenaar bleek niet te zijn niet opgewassen tegen Feliciano Lopez uit Spanje: 3-6, 5-7, 2-6. Krajicek verloor met 2-6, 4-6 van de Franse Pauline Parmentier.

Haase en zijn tegenstander serveerden in de eerste set redelijk sterk en gaven weinig weg. De enige breakkans die de Nederlander toegaf greep Lopez met beide handen aan. In de tweede set kwam de Spanjaard iets beter in de partij en wist hij het de Hagenaar moeilijk te maken op zijn service. Voor Haase, die de hele wedstrijd nog geen breakkans had gehad, bleek een break opnieuw fataal.

In de derde set was de wedstrijd gespeeld en sloeg Lopez liefst elf aces, Haase sloeg er slechts één. De 25-jarige werd op alle gebieden overklast: 2-6. Zijn prestatie in New York betekent dat hij op Roland Garros dit jaar zijn beste Grand Slam-resultaat neerzette. Hij bereikte in Parijs de tweede ronde.

Krajicek kreeg op haar beurt ook weinig breakkansen tegen Parmentier. De Franse, in de eerste set stukken sterker dan de Nederlandse, verzilverde twee van haar drie breakkansen en won de eerste set in ruim een halfuur: 6-2.

In de tweede set wist de 23-jarige Krajicek iets meer tegenstand te bieden, en brak ze de Franse zelfs een keer. Parmentier was echter nog steeds op bijna elk gebied een maatje te groot en brak de service van de Nederlandse twee keer. Op de Australian Open dit jaar zette Krajicek haar beste prestatie neer. Ze kwam toen tot de tweede ronde.

Arantxa Rus en Kiki Bertens komen later dinsdag nog de baan op in New York.