FOK! wat een weer...Bewolkt

Redactie

Goedemorgen! Het was gisteren een heerlijke dag. Op heel veel plaatsen scheen de zon, echter wolkenvelden waren ook van de partij en aan het eind van de dag werd de bewolking wat dikker, zonder echt dreigend te worden. Met 20 tot 24 graden was het zeker niet koud.

Vandaag ziet het er toch wel iets anders uit. Het is overwegend bewolkt en vooral in de ochtend en begin van de middag zal daar ook wat lichte regen uit vallen. Een beetje druilerig eigenlijk. In de middag schuift dit langzaam naar het oosten toe weg, de opklaringen laten iets langer op zich wachten. In het westen van het land zal de zon in de loop van de middag zeker zijn gezicht nog even laten zien. Elders duurt dat iets langer. Mocht dat wel eerder gebeuren, dan kan er in het oosten en zuiden een iets actievere bui ontstaan, omdat het daar dan nog wel eens 25 graden zou kunnen worden. Langs het water van onze kusten zal het iets koeler blijven door een vrij krachtige wind uit het zuidwesten, die daar kracht 5 kan halen. In het binnenland is de wind iets zwakker en zal deze wat matiger zijn, 3 tot 4.

Woensdag zal het ook in de kustprovincies wat warmer kunnen worden, rond 23 graden met daarbij voor een groot deel van de dag aardig wat zon, maar in de loop van de dag - we zagen het vaker dit zomerseizoen - kunnen er een paar buien ontstaan.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

© FOK.nl / Serena Cloodt
Prachtige waterhoos nabij Walcheren, afgelopen zondag. Mathieu Osté en Erik Alleman waren erbij.