Anti-Obama-docu boert goed in Amerikaanse bioscoop

Sanne (Syth86)

De anti-Obama-documentaire 2016: Obama's America staat op nummer acht in de Amerikaanse bioscooptoptien. De documentaire van de conservatieve Dinesh D'Souza en John Sullivan heeft al ruim negen miljoen dollar opgehaald, blijkt uit cijfers van de Box Office. Afgelopen weekeinde was goed voor 6,2 miljoen dollar.

Met een totaalopbrengst van negentig miljoen dollar vielen de bioscoopcijfers van het weekend tegen. De best bezochte film van de Verenigde Staten was dit weekeinde de actiefilm The Expendables 2 met een opbrengst van 13,5 miljoen dollar. De beste nieuwkomer was de actiefilm Premium Rush op de zevende plaats met een opbrengst van 6,3 miljoen dollar.

De documentaire ging een maand geleden in een beperkt aantal Amerikaanse bioscopen in première. De film is sinds dit weekeinde in meer plaatsen te zien. De filmmakers wilden de film extra groot brengen in de week voor de Republikeinse conventie, die dinsdag van start gaat in Florida.

2016: Obama's America staat boven aan de lijst van meest verdienende documentaires van Conservatieven en op de zesde plaats van die van politieke documentaires. De film is gebaseerd op het boek van D'Souza The Roots of Obama's Rage en is een conservatieve kijk op hoe de VS eruit zou zien als Obama nog een termijn president zou zijn.

Barack Obama stelt campagne uit voor bezoek aan zijn zieke oma