[Bundesliga] Düsseldorf wint bij rentree

Peterselieman

Fortuna Düsseldorf heeft zijn eerste Bundesligaduel sinds 1997 winnend afgesloten. De promovendus won zaterdag met 2-0 bij het FC Augsburg van verdediger Paul Verhaegh. Dani Schahin tekende met doelpunten in de 68e en 79e minuut voor de hele Düsseldorfse productie.

Een andere promovendus, SpVgg Greuther Fürth, kon niet juichen. In eigen huis boog de ploeg met 3-0 voor Bayern München. Thomas Müller opende in Fürth vlak voor rust de score. Mario Mandzukic verdubbelde in de tweede helft de marge. Arjen Robben stond aan de basis van de derde Bayern-goal. Zijn voorzet werd door Thomas Kleine achter zijn eigen doelman gewerkt.

Borussia Mönchengladbach won met 2-1 van 1899 Hoffenheim. Mike Hanke had de score geopend voor Gladbach, maar de bezoekers trokken via Roberto Firmino de stand gelijk. Juan Arango bezorgde de thuisploeg, waar Luuk de Jong 81 minuten meespeelde, de zege.

Hamburger SV ging in de eerste speelronde direct onderuit. Het bezoekende FC Nürnberg bleek met 1-0 te sterk dankzij een treffen van Hanno Balitsch. Jeffrey Bruma speelde de hele wedstrijd voor HSV.

SC Freiburg en FSV Mainz deelden de punten: 1-1. Max Kruse zette Freiburg vlak na rust op voorsprong, maar Andreas Ivanschitz redde een punt voor Mainz.