FOK!filmtips van de dag: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Op zaterdag 25 augustus zijn er niet minder dan 23 films te zien op televisie. Op BBC 1 komt de klapper van vanavond: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. De film waar alles in dit genre mee begon. De film is daarom ook de FOK!filmtip van de dag en begint op 19.20 uur. In de film zien we Johnny Depp in de glansrol van Jack Sparrow, kapitein van het beroemde spookschip "The Black Pearl". Helaas is Sparrow zijn schip kwijt en kent het een nieuwe eigenaar: Barbossa. Deze ontvoert Elisabeth Swan omdat hij denkt dat zij de enige is die Barbossa en zijn bemanning kan verlossen van een vreselijke vloek. Hij heeft het echter mis en de echte persoon die de vloek kan opheffen is Will Turner (een rol van Orlando Bloom). Turner is echter verliefd op Swan en dus schakelt hij Sparrow in om samen met hem de Black Pearl op te sporen.

                                                Trailer Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Voor de FOK!kers die vanavond toch liever op een Nederlandstalige zender afstemmen is Hannibal op RTL 8 een goede keuze. Dit vervolg op Silence of the Lambs uit 2001 kent wederom een sterke en creepy rol van Antony Hopkins. Dr. Hannibal is na zijn ontsnapping uit de gevangenis al jaren ondergedoken in Florence en één van zijn slachtoffers probeert hem terug te lokken naar de Verenigde Staten om wraak op hem te nemen. Hiervoor benadert hij de enige persoon waar Hannibal gevoelig voor is: FBI-agente Sterling. De film is vanavond om 22:00 te zien.

Vanavond zijn nog meer goede films te zien dan deze twee waar de redactie voor koos. Heb je ook een goede filmtip? Post het in de reacties hieronder. Wil je ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!