Vinci verslaat Jankovic in finale Dallas

Peterselieman

Roberta Vinci heeft vrijdagavond het WTA-toernooi van Dallas gewonnen. De Servische Jelena Jankovic bleek niet opgewassen tegen de Italiaanse: 7-5 en 6-3.

De Servische serveerde bij 5-4 voor de eerste set, toen Vinci de smaak te pakken kreeg en zes games achter elkaar won. Jankovic zag daarna geen mogelijkheid terug te komen in de wedstrijd. Het betekende voor Vinci haar zevende WTA-titel.

Maria Kirilenko en Petra Kvitova zijn doorgedrongen tot de finale van het WTA-toernooi van New Haven. De Russische Kirilenko zag haar opponent Caroline Wozniacki uit Denemarken na de eerste set, die met 7-5 naar de Russische was gegaan, opgeven met een knieblessure. De Tsjechische Kvitova kende weinig problemen met Sara Errani uit Italië: 6-1 en 6-3.

Bij de mannen treft John Isner in de finale van de Winston Salem Open Tomas Berdych. De Amerikaanse nummer tien van de wereld versloeg in de halve eindstrijd Jo-Wilfried Tsonga uit Frankrijk in drie sets: 6-4, 3-6 en 7-6 (3). De Tsjech Berdych, nummer zeven van de wereld, was met 6-4 en 6-3 te sterk voor Isners landgenoot Sam Querrey.