Nieuw kortingabonnement alleen voordelig voor NS

Harry

De NS schendt de afspraak die is gemaakt bij de komst van de nieuwe kortingabonnementen, dat de 'oude' Voordeelurenkaart gehandhaafd blijft. Reizigersclub Maatschappij Voor Beter OV constateert dat plannen van de NS de houders van deze Voordeelurenkaart stelselmatig benadelen, zowel financieel als qua gebruiksgemak, zodat het gebruik van de Voordeelurenkaart feitelijk wordt ontmoedigd.  

De houders van de Voordeelurenkaart mogen als het aan de NS ligt, vanaf november geen papieren treinkaartjes meer gebruiken, terwijl andere reizigers nog wél met papieren kortingkaartjes mogen reizen.

Het door de NS gepropageerde Reizen Op Saldo pakt qua prijs nadelig uit:
reizigers moeten een saldobedrag voorschieten en zijn wanneer ze onderweg hun reis even onderbreken duurder uit dan met een papieren kaartje.
Ook het met korting meereizen van familieleden of kennissen wordt lastiger en duurder doordat deze als het aan de NS ligt voortaan ook een OV-chipkaart plus saldo moeten kopen. 

Recentelijk kregen de houders van de Voordeelurenkaart nog een brief van de NS, waarin staat dat de voorwaarden onveranderd blijven. Voor Beter OV wil de NS aan deze toezegging houden. 

Het niet langer willen verkopen van papieren treinkaartjes aan de houders van de Voordeelurenkaart staat voorts op gespannen voet met de wens van de Tweede Kamer dat de papieren treinkaartjes gehandhaafd blijven. Voor Beter OV vindt de verschraling van het aanbod sowieso een slechte zaak. 

De reizigersclub verzoekt de NS in een brief om de belofte dat de Voordeelurenkaart zou blijven daadwerkelijk gestand te doen en dus af te zien van de benadeling van de houders van de Voordeelurenkaart.