FOK! wat een weer... Buien

Redactie

Goedemorgen! Gisteren hadden we op de meeste plaatsen een heel aardige dag. Echter bleef het niet volledig droog; er ontstonden plaatselijk nog enkele buien. De zon scheen ook zeer geregeld, en het waaide nauwelijks. Op veel plaatsen was het met 22 graden in de zon heerlijk terrasjesweer.

Dit weekend zullen we met heel ander weer genoegen moeten nemen. De afgelopen nacht kwam de eerste regen al het land binnen, en lokaal was daar al onweer bij.

Vandaag overdag zijn er behoorlijk wat activiteiten in het land, waarbij met name Mysteryland veel bezoekers zal trekken. Helaas zullen ze het daar ook niet droog gaan houden, want er zullen lokaal zware buien mogelijk zijn. Eigenlijk in het hele westen, noordwesten, en de gebieden rond het IJsselmeer kunnen lokaal heftig weer krijgen. Neerslaghoeveelheden van 20 mm en meer zijn heel goed mogelijk. Ook de kans op onweer is vrij groot. 

De wind zal vandaag ook een aardig tandje meeblazen en haalt gemakkelijk windkracht 6 langs te kust. Deze neemt mogelijk zelfs nog toe naar kracht 7. Bij buien zijn windstoten mogelijk. De temperatuur houdt het bij 20 graden wel voor gezien. Moeten we wel even bij zeggen dat in het zuiden van het land de buienkans wat kleiner is. In het zuiden kunnen ze inmiddels wel wat regen gebruiken, maar daar hoeven ze waarschijnlijk niet op heel veel te rekenen. 

In het binnenland zullen de buien in de avond wel inzakken, maar in de kustprovincies en aan het IJsselmeer zal het behoorlijk onrustig blijven met aanhoudende regen en onweersbuien. Op zondag is het ook behoorlijk wisselvallig. Wederom veel buien langs de kust en het IJsselmeer. Ook zal het een graadje koeler zijn dan zaterdag met ongeveer 19 graden. En dan alleen als de zon wat meer schijnt. In de buien is het een paar graden koeler. Het is mogelijk dat de buien zich zondagmiddag wat zullen gaan intomen, maar dat moeten we morgen even verder bekijken.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.


FOK!fotograaf Laurent van der Spek maakte deze foto op het Zwaansmeer. Deze mooie molen bemaalt zo nu en dan nog altijd de Heemskerkerbroekpolder en doet dat al sinds 1631. (Foto: Laurent van der Spek)