Wenger gaat voor definitieve deal Sahin

Niels (DerMeister)

Nuri Sahin leek deze week gepresenteerd te worden bij Arsenal. De huurtransfer loopt echter vertraging op, omdat Arsène Wenger de speler graag definitief wil vastleggen.

De zaakwaarnemer van Sahin claimt gesprekken te hebben gehad met Liverpool, maar Arsenal wordt als belangrijkste kandidaat gezien om de speler over te nemen van Real Madrid. The Gunners zouden al akkoord zijn met Real over de huursom en het salaris van de Turkse middenvelder. Een bevestiging was er echter nog niet.

Wenger zou namelijk overwegen om voor een definitieve transfer te gaan. Arsenal ontkent dat de club afgelopen maandag al een photoshoot met Sahin had gepland, die op het laatste moment moest worden afgezegd. Tottenham Hotspur zou Sahin graag betrekken in de transfer van Luka Modric, om te voorkomen dat de oud-Feyenoorder bij hun rivaal terechtkomt.

Real-coach José Mourinho gaf al aan dat hij Sahin alleen kwijt wil aan een Engelse club. Of de Koninklijke wil meewerken aan een permanente deal, is afwachten. Bij Arsenal moet Sahin het gat opvullen dat is ontstaan door het vertrek van Alex Song. Bovendien is Jack Wilshere nog zeker anderhalve maand uitgeschakeld.