Maher: "Geen straf om te moeten blijven"

Niels (DerMeister)

Adam Maher zal AZ deze zomer waarschijnlijk niet meer verlaten. In tegenstelling tot eerdere uitspraken is hij nu van mening dat het geen straf is om in Alkmaar te blijven.

Nadat eerder Rasmus Elm en Simon Poulsen al vertrokken, was het maandag Niklas Moisander die werd verkocht. AZ wil niet nog meer dragende spelers laten gaan, waardoor de deur dicht lijkt voor Maher.

Een tegenvaller voor de jonge middenvelder, die eerder deze zomer nog aangaf graag een stap hogerop wilde. "Maar ik ben echt nooit zo serieus met een transfer bezig geweest. Ik kan dit seizoen belangrijk zijn voor AZ en het is echt geen straf hier nog even te moeten blijven", zegt Maher in gesprek met Voetbal International.

AZ hoopt op korte termijn nog een vervanger aan te trekken voor Elm. "Voor die positie zijn we met verschillende opties bezig, zonder dat het nog concreet is geworden", laat technisch directeur Earnest Stewart weten."'Wat ons betreft blijft het bij die ene aankoop, al kun je dat nooit met honderd procent zekerheid verkondigen. Als we morgen een bod van vijftien miljoen euro krijgen voor welke speler dan ook, ga je daar toch over nadenken."