Jordanië stuurt paralympische aanranders naar huis

Niels (DerMeister)

De drie Jordaanse paralympiërs die maandag werden opgepakt op verdenking van aanranding zijn naar huis gestuurd. Dat heeft het Jordaans Paralympisch Comité donderdag bekendgemaakt. Het trio wordt in oktober teruggevlogen voor hun hoorzitting in Noord-Ierland, waar de Jordaniërs op trainingskamp waren. Woensdag waren ze op borgtocht vrijgelaten.

Als reden voor het wegsturen van de drie geeft het Jordaans Paralympisch Comité aan dat het 'niet passend zou zijn als de beschuldigde atleten deel zouden nemen aan de Paralympics. Het sportevenement voor gehandicapte sporters staat van 29 augustus tot en met 9 september op de agenda. Net als bij de Olympische Spelen is Londen de gastheer.

De twee gewichtheffers en hun coach hadden zaterdag in Antrim een 16-jarig meisje de pas af gesneden. Omar Sami Qaradhi had het meisje daarna vastgeklemd voordat ze erin slaagde te ontsnappen. Eerder die dag had een 14-jarig meisje met diezelfde Qaradhi geposeerd waarna de 31-jarige Jordaniër haar betastte. Ook zou hij de vrouwenkleedkamer in het plaatselijke sportcentrum binnen zijn gegaan.