Tony Scott dit weekend begraven in besloten kring

Roy (qwry)

Tony Scott wordt komend weekeinde in Los Angeles begraven. De Britse regisseur wordt in besloten kring te ruste gelegd. Dat maakte zijn familie bekend aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Scott pleegde zondag op 68-jarige leeftijd zelfmoord.

De nabestaanden van de Top Gun-regisseur maken volgende week bekend wanneer een herdenking ter ere van Scott wordt georganiseerd. "De familie zal de plannen voor een bijeenkomst ter ere van het werk en leven van meneer Scott na de Dag van de Arbeid bekendmaken", staat te lezen in de verklaring.

De autoriteiten hebben zijn dood aangemerkt als zelfmoord met ooggetuigen. Hij sprong van een brug in Los Angeles. Hij laat zijn vrouw Donna Wilson Scott achter en hun tweeling. Over de reden van zijn zelfgekozen dood is nog niets bekend.

De onverwachte dood van de regisseur heeft Hollywood geschokt. "Tony was mijn goede vriend en ik zal hem echt missen", schreef Tom Cruise in een reactie. De acteur werd door Scott geregisseerd in zijn doorbraak Top Gun en later ook in Days of Thunder. De twee werkten voor zijn dood aan een vervolg op Top Gun.