Krajicek: "Het gaat goed met me"

Peterselieman

Michaëlla Krajicek is terug op de tennisbaan. De Nederlandse is hersteld van een virusinfectie en zal deel gaan nemen aan de US Open. Voor de 23-jarige tennisster komt hier een eind aan een lange periode waarin ze niet kon spelen.

Krajicek moet opgeven in Birmingham en kwakkelde hierna met haar gezondheid. Ze sprak hierover met NUsport. "Het was geen vrolijke periode. Het was niets ernstigs, maar het duurde langer dan de doktoren hadden gedacht. Volgens de arts was stress één van de hoofdredenen voor mijn klachten. Daar heb ik nu geen last meer van. Het gaat goed met me."

De Nederlandse kon zich in mei door een knieblessure niet rechtstreeks plaatsen voor de Olympische Spelen. Ze zette de hoop op een wildcard, maar kreeg deze niet toegewezen. Hierdoor moest Krajicek na 2008 wederom een Spelen missen. Nu is ze terug en moet ze de komende maanden veel punten verdedigen. "Het is jammer hoe het de afgelopen tijd is gegaan, maar ik moet nu gewoon weer wedstrijdritme opdoen. Vooral geen druk voelen tijdens partijen. Dat benadrukken de mensen in mijn omgeving ook."

Krajicek hoopt in ieder geval op een goede loting bij de US Open, zodat ze daar ook punten kan sprokkelen. Gezond is ze in ieder geval weer. "Ik zal de komende tijd nog wel wat tests ondergaan, maar ik train nu redelijk veel en zonder problemen. Zenuwen heb ik ook niet om weer te beginnen. Als ik straks weer tussen al die speelsters rondloop, word ik vanzelf wat rustiger."