'Twente en Fulham akkoord over Douglas'

Peterselieman

Douglas lijkt op korte termijn te vertrekken bij FC Twente. Volgens Voetbal International hebben de Tukkers en Fulham een akkoord bereikt over de transfersom, van naar verluidt 5,5 miljoen euro. De Braziliaanse verdediger moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met de Londense club, die concurrentie heeft van Newcastle United.

Douglas haalde zich eind juli de woede op de hals van Twente door te laat terug te keren van vakantie. De lange verdediger werd vervolgens tijdelijk teruggezet naar het beloftenteam. Douglas was in de tweede en derde voorronde van de Europa League en in de twee tot dusver gespeelde competitieduels gewoon weer van de partij.

De 24-jarige Douglas is inmiddels Nederlander geworden en wil ook voor Oranje uit gaan komen. Volgens de regels moet hij daarvoor vijf jaar in Nederland gespeeld hebben. Douglas maakte in december 2007 zijn debuut voor Twente. Tot dusver kwam hij tot 129 competitieduels en elf doelpunten. Douglas begon zijn carrière bij Joinville in zijn geboorteland.