Scout ManU: "Büttner was derde of vierde keus"

Niels (DerMeister)

Ed van Stijn scoutte afgelopen jaren namens Manchester United op de Nederlandse markt. Hij lieten weten dat Alexander Büttner zijn derde of vierde keus was als linksback. Büttner maakte afgelopen weekend de overstap naar de Engelse topclub.

"Elk seizoen vraagt de club aan al zijn Europese scouts om een lijstje met spelers", legt Van Stijn uit in AD Sportwereld. "Ze vragen je om op elke positie in het elftal een top-vijf van de beste spelers uit de eredivisie te maken. Op het lijstje dat ik aan het eind van vorig seizoen heb ingeleverd, had ik Büttner op nummer drie of vier staan."

"Of Büttner echt voor de opvolging van Patrice Evra is gehaald, weet je nooit bij zo'n grote club. Ik heb in het verleden ook al Belgische en Braziliaanse jongens voorbij zien komen. Als je een scoutingslijstje van eredivisiebacks maakt, kom je sowieso al snel bij Büttner terecht", vervolgt Van Stijn. "Maar ik moet ook zeggen: ik had die jongen meegenomen met Oranje naar het EK, als ik bondscoach was geweest. Ik vind hem als back meer hebben dan Jetro Willems bijvoorbeeld."