[US Open] Pittige loting Schoorel in kwalificatie

Frank (franklop)

Thomas Schoorel heeft van de acht Nederlanders in het kwalificatietoernooi van de US Open op papier het zwaarst geloot. De Amsterdammer treft de als twaalfde ingeschaalde Duitser Michael Berrer. Thiemo de Bakker lootte met Daniel Brands (15) eveneens een geplaatste Duitser.

Igor Sijsling, de nummer een van de plaatsingslijst, neemt het op tegen Maximo Gonzalez uit Argentinië. De andere Nederlandse mannen in het kwalificatietoernooi zijn Jesse Huta Galung, Matwé Middelkoop en Boy Westerhof. Zij treffen respectievelijk de Amerikaan Daniel Kosakowski, de Tsjech Jan Hernych en Nicolas Devilder uit Frankrijk.

De twee Nederlandse vrouwen lootten pittig. Richel Hogenkamp treft eerst de Servische Aleksandra Krunic, maar komt bij winst mogelijk de als eerste geplaatste Slowaakse Magdalena Rybarikova tegen. Bibiane Schoofs kruist de degens met Olivia Rogowska uit Australië, de nummer negen van de plaatsingslijst.

Het kwalificatietoernooi begint dinsdag. Robin Haase, Arantxa Rus, Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek zijn op basis van hun ranking op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.


Pittige loting Schoorel in kwalificatie US Open (Foto: Novum)