FOK! wat een weer...

Redactie

Goedemorgen! De 30 graden is gisteren vrijwel nergens meer gehaald. Dit kwam met name doordat er enkele buien over het zuiden van het land, waar het normaal het warmst is, trokken. In met name het westen was er sprake van een zogenoemde 'Zeedamp'. dit kwam doordat er een heel zwak koufront passeerde. Dit leverde soms een behoorlijk somber weerbeeld op. 

Echter, doordat het een hele zwakke overgang was is er nog geen echt koelere lucht binnen gekomen en, wat je normaal vaker wel hebt, voelde het het in het westen toch nog benauwd aan. Gelukkig had de zon nog veel kracht en brak deze nog verrassend goed door aan het eind van de dag.

Voor vandaag is de situatie vrij lastig. Er komt aan het eind van de dag een storing aan, maar voor het zover is, zit het westen van het land waarschijnlijk nog met dezelfde situatie als gisteren, met soms even heel somber en soms ineens verrassend mooi weer. Daarbij zal het met een graad of 21 ook niet zo heel warm worden. Mocht de zon echt even wat langer schijnen dan kan er een graadje bij. Dit alles bij een zuidwestenwind.

In het oosten en zuiden wordt het een stuk warmer, daar kunnen zich ook in de loop van de dag enkele regen- en onweersbuien ontwikkelen. Het is te gewaagd om een uitspraak te doen over de locaties waar buien gaan vallen. Uiteraard maken de regio's met de hoogste temperaturen de grootste kans. Maar een situatie als vandaag is om goed te blijven volgen, en dat zullen we ook doen.

Voor wat betreft het rokjesweer, vandaag in het grootste deel van het land een prima dag voor korte rokjes, dit helaas met uitzondering van het noorden van Noord-Holland en de waddeneilanden. 

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.


FOK!user dvdoord op zijn snikhete, aircoloze werkplek. Wel had hij een zonnig uitzicht op de Erasmusbrug in Rotterdam. 


FOK!user Cerby was een half uur te vroeg op zijn werk, en nam deze foto in Beek (bij Nijmegen).