Go Back to the Zoo trapt Lowlands af

Redactie

Go Back to the Zoo had vrijdagmiddag de eer af te trappen tijdens de eerste dag van wat waarschijnlijk de warmste editie ooit van Lowlands wordt. "Veel water drinken!", kreeg het publiek voor aanvang van de show te horen.

Vijf minuten voor het optreden begon, klonk in de Alpha een stem door de speakers, die zich The Voice noemde. 'Did you know that Go Back to the Zoo is one of the world's greatest superbands in the world'? Na vijf minuten met andere 'wetenswaardigheden' traden de rookmachines in werking en rockten de mannen het podium op. Met What If, Hey DJ, Beam Me Up en Smoking on the Balcony kwamen alle grote hits van de poprockband voorbij.

Ook het Britse hiphopduo Rizzle Kicks zorgde voor een volle tent. De mensen die geen zin hadden in de hitte, lagen lekker buiten in het gras in de zon. Naast salsa klonk er hiphop en rap en schalde het bekende deuntje uit de Harry Potter-films door de tent. Jordan 'Rizzle' Stephens en Harley 'Sylvester' Alexander-Sule sloten af met Down With the Trumpets.

Bij Ed Sheeran leek het publiek niet helemaal los te gaan, behalve toen de Britse singer-songwriter hits als Lego House inzette. 's Avonds ging het er bij Hot Chip wilder aan toe. De electropopband, die in voorgaande jaren al verschillende keren op Lowlands stond, kreeg de bezoekers flink aan het springen. Het avondprogramma werd in de Bravo afgesloten door Nicolas Jaar, die met een liveband een prachtige muziek- en lichtshow neerzette.

Het groots aangekondigde 'giga-zwembad' van Grolsch bleek niet zo giga als de berichten deden vermoeden. Veel meer dan pootje baden in een overvolle badkuip was het niet, maar je kon er in ieder geval een klein beetje afkoelen. Vanwege het weer waren meer aanpassingen gedaan. Zo mogen bezoekers een drankflesje mee het terrein opnemen, dat ze bij de wc's kunnen bijvullen. Ook is in de tenten airconditioning aanwezig.