Steam Community voor beperkte groep beschikbaar

Kn0x

Valve is al een tijdje bezig met vernieuwingen rondom de Community-features van Steam. Vandaag hebben ze bekendgemaakt dat ze een een bèta gaan opstellen voor een beperkte groep gamers. Je kunt meedingen naar de bèta door één van de eerste 50.000 gamers te zijn die de 'Pillar of the Steam Community’-badge behaalt.

Nieuwe features die we mogen verwachten met de update zijn:

  • Game hubs: Elke game krijgt een eigen gamehub waar gamers snel extra content kunnen bekijken. Daarnaast zal elke gamehub een eigen discussiemodule krijgen waar gamers over de game kunnen babbelen.
  • Group updates: Groepen die aangemaakt zijn door gamers, krijgen een nieuwe look-and-feel. Het wordt makkelijker om te zien waar een groep voor staat. Verder zal elke groep publieke en privé-discussiemodules krijgen.
  • My content updates: Eigen gemaakt content zal op één centrale plek te aanschouwen zijn. Er zal een nieuwe optie komen om je content te bekijken in de vorm van een image wall. Hierbij krijg je een overzicht van je top-rated content. Een andere nieuwe optie is de mogelijkheid om screenshots, video's en dergelijke als favorieten aan te maken zodat je ze makkelijker kan delen met vrienden.
  • Friend activity: Een nieuwe module waarbij je snel en makkelijk content en activiteiten van je vrienden kan bekijken, raten of commentaar op kan leveren.