Ron Howard documenteert Jay-Z

Redactie

Filmregisseur Ron Howard gaat een documentaire maken over het festival  genaamd Made in America, dat wordt georganiseerd door rapper Jay-Z. Samen met producent Brian Grazer legt hij het festival vast dat op 1 en 2 september, Labor Day Weekend, in Philadelphia wordt gehouden. Dat schrijft de New York Post.

De nog titelloze film bevat beelden van voor, tijdens en na het twee dagen durende festival. "Tijdens het festival treden twintig vooraanstaande muzieksterren op die allen de nieuwe generatie aanspreken", zegt Grazer. "Ik produceer de film onder anderen samen met Jay. De film wordt gemaakt vanuit zijn oogpunt."

Grazer is erg te spreken over de 42-jarige rapper. "Jay is al tijden de koning. Ik kan niet uitleggen hoe hij al die tijd relevant is gebleven. Hij is een fenomeen, een soort muzikale Michael Jordan."

Het Oscarwinnende duo Howard en Grazer werkte eerder aan Apollo 13, A Beautiful Mind en The Da Vinci Code. Wanneer de film in de bioscoop moet verschijnen is nog onbekend.

Overigens werkt Jay-Z's vrouw, zangeres Beyoncé, aan haar eigen documentaire. Die bestaat uit een combinatie van concertenopnames en zeer persoonlijke interviews. Ook deze film heeft nog geen titel of premièredatum.

Ron Howard regisseert spionagefilm (Novum)