Roskam maakt Hollywooddebuut met Pitt

Sanne (Syth86)

Michaël Roskam is gestrikt door Focus Features voor de regie van het drama The Tiger, wat gebaseerd is op een boek van John Vaillant. De film wordt onder andere geproduceerd door Plan B van Brad Pitt.

Het wordt de eerste Hollywoodproductie van de Belg. Black Swan-regisseur Darren Aronofsky was aanvankelijk verbonden aan het project maar hij gaf de voorkeur aan de Bijbelfilm Noah met Russell Crowe. Aronofsky zit nog wel in het productieteam.

The Tiger speelt zich af in Siberië, waar mensen inbreuk maken op het leefgebied van tijgers. Wat gruwelijke gevolgen heeft als de tijgers de mensen aanvallen en verscheuren. De mannelijke hoofdrol in het drama is een dierenactivist en onderzoeker die de mensetende tijgers een halt toe moet roepen.

Van het waargebeurde verhaal maakte Babel-scenarist Guillermo Arriaga het scenario. Over de casting voor de film is nog niets bekend.

De 40-jarige Roskam maakte vorig jaar indruk met het misdaaddrama Rundskop waarin Matthias Schoenaerts de hoofdrol speelde. De Vlaamse film werd genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Roskam timmert sindsdien flink aan de weg in Hollywood. Hij werkt momenteel aan een televisieserie over Brussel voor betaalzender HBO.

Vlaamse regisseur schrijft misdaadserie voor HBO (Novum)