Djokovic laat Haase-bedwinger Seppi kansloos

Peterselieman

Novak Djokovic heeft zijn toernooizege in Toronto woensdag een goed vervolg gegeven. De 25-jarige Serviër was bij het masterstoernooi in Cincinnati in de tweede ronde met 7-6 (4) en 6-2 te sterk voor Andreas Seppi. De Italiaan had in de eerste akte nog afgerekend met Robin Haase. Djokovic was de eerste ronde vrijgeloot.

De eerste set werd beslist in de tiebreak, vooral omdat Djokovic slordig met breakpoints omging. Hij liet er zes onbenut. In de tiebreak wist de nummer twee van de plaatsingslijst wel het verschil te maken, waarna het verweer van Seppi in de tweede set gebroken was. In de tweede ronde treft Djokovic de Rus Nikolay Davydenko, die Florian Mayer uit Duitsland met tweemaal 6-3 versloeg.

Bij de vrouwen maakte een titelfavoriet eveneens geen fout. De als eerste geplaatste Agnieszka Radwanska ging in twee sets langs de Zweedse Sofia Arvidsson: 6-4 en 6-3. Ze brak liefst zevenmaal de service van haar opponent, maar werd zelf ook vijfmaal gebroken.

In de volgende ronde treft Radwanska de Amerikaanse Sloane Stephens, die op haar beurt Camila Giorgi uit Italië versloeg. Beide speelsters waren met een wildcard tot het hoofdtoernooi toegelaten.