Barrichello denkt nog aan Formule 1

Peterselieman

Coureur Rubens Barrichello rijdt dit seizoen na negentien seizoenen Formule 1 voor het eerst in de IndyCar Series. Voor de 40-jarige Braziliaan is de F1 echter nog geen gesloten boek, een terugkeer in de koningsklasse van de autosport is nog altijd een optie voor hem.

Hij sprak met Auto Motor und Sport onder meer over zijn gedwongen vertrek bij Williams. "Ik geloof dat er nog steeds een weg terug is. Het was onverwacht. De engineers en monteurs bij Williams leken er ook vanuit te gaan dat ik bij het team zou blijven. Natuurlijk gingen er al geruchten dat Williams geld nodig had. Maar ik had, zonder dat het team mij daarom had gevraagd, ook al wat sponsorgeld bij elkaar geschraapt."

"Wat Bruno (Senna, red.) uiteindelijk aan budget heeft meegenomen, weet ik niet, maar ik had hem waarschijnlijk toch niet kunnen overbieden. En zo verloor ik mijn stoeltje bij het Williams-team. Voor alternatieven was het toen al te laat. Ik vind het enorm zonde dat ik er niet meer bij ben."

De Braziliaan houdt de ontwikkelingen in de Formule 1 in de gaten en denkt dat hij bij Williams nog een wezenlijke bijdrage aan de teamprestatie had kunnen leveren. "Ik denk dat ik het dit jaar goed had kunnen doen. Williams had veel aan mij kunnen hebben. Ik zou ook een goede coach zijn geweest voor Senna, Maldonado of Bottas. Zij hadden met mij erbij nog veel beter gepresteerd." Zo durft Barrichello tot slot zelfs te beweren dat Maldonado met hem als teamgenoot minder brokken had gemaakt en zou het podium vaker in zicht zijn geweest.