Kidman past inderdaad muiltje Grace Kelly

Sanne (Syth86)

Het glazen muiltje ging voorbij aan Emily Blunt, Charlize Theron, Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Amy Adams, January Jones en Elizabeth Banks. Het is inderdaad waar dat Nicole Kidman oud-Hollywoodster en prinses Grace Kelly gaat vertolken in Grace of Monaco.

Tim Roth zal haar echtgenoot prins Rainier III gaan spelen en Frank Langella is de priester die ze in de echt verbindt. Verder heeft de Franse regisseur Oliver Dahan, die eerder La Vie en Rose maakte over Edith Piaf, Paz Vega en Roger Ashton-Griffiths gestrikt als Maria Callas en Alfred Hitchcock.

De film gaat specifieker over Kellys zesde jaar als prinses en haar 'werk' achter de schermen als prins Rainier een dispuut krijgt met de Franse president Charles de Gaulle over de belastingwetten in de zestiger jaren.

Grace Kelly ontmoette prins Rainier op het filmfestival van Cannes en trouwde hem op 18 april 1956, een dag later was de kerkelijke inzegening. Vanaf dat moment heette ze prinses Gracia en verscheen ze in haar laatste film High Society omdat ze verplicht moest stoppen met acteren. Er was namelijk dreiging dat Monaco weer bij Frankrijk ingelijfd zou worden als er geen nakomelingen kwamen.

In 1957 schonk prinses Gracia het leven aan prinses Caroline, in 1958 aan prins Albert en in 1965 aan prinses Stéphanie. Prins Albert werd de troonopvolger en is nu de vorst van Monaco.

Grace of Monaco verschijnt in 2014 op het witte doek.

Nicole Kidman ANP