Gesink en Mollema zoeken revanche in Vuelta

Peterselieman

Robert Gesink en Bauke Mollema gaan in de Ronde van Spanje opzoek naar revanche voor een teleurstellend verlopen Tour de France. De kopmannen van Rabobank kunnen rekenen op een sterke ploeg. Onder anderen landgenoten Lars Boom, Laurens ten Dam, Stef Clement en Dennis van Winden verschijnen zaterdag aan de start.

Gesink en Mollema konden door een grote valpartij de verwachtingen in de Tour niet waarmaken. "Ze zijn erop gebrand dat nu wel te doen", zegt ploegleider Adri van Houwelingen. "We hebben een paar mooie weken achter de rug, we hopen die lijn door te zetten. Maar we moeten ook realistisch zijn en niet verwachten dat we zomaar weer even de zeges aaneen rijgen."

Naast het klassement hoopt Van Houwelingen dat zijn renners ook voor dagsucces kunnen zorgen in de Vuelta. "Ik denk, gezien het parcours, dat zeker Bauke daar goede kansen op maakt. Maar ook Lars Boom en Matti Breschel hebben hun zinnen op winst gezet."

Naast de Deen Breschel verzorgen de Duitser Grischa Niermann en de Spanjaard Juan Manuel Garate de buitenlandse inbreng bij Rabobank.


Gesink en Mollema zoeken revanche in Vuelta (Foto: Novum)