Jan Smit gelukkig met lijf na Het Bombardement

Sanne (Syth86)

Jan Smit is dolblij met zijn afgetrainde lijf. De 26-jarige Volendammer moest aan de bak voor zijn filmdebuut en doet er alles aan zijn gespierde lichaam in vorm te houden. "Een sixpack maakt over het algemeen wel gelukkig, vind ik", biecht Jan op voor de camera van Novum Nieuws.

Jan trainde maandenlang voor Het Bombardement, waarin hij amateurbokser Vincent de Graaf speelt. "Ik heb sinds de film niet meer gebokst, maar ben zelf wel blijven trainen en ben nog niet aangekomen. De kilo's zijn er nog steeds af."

Hoewel Smit genoot van zijn filmdebuut, is hij ook blij dat hij weer aan de slag kan als zanger. "De filmopnamen waren heel veel achter elkaar, echt maandenlang elke dag hetzelfde. Nu ben ik weer gewoon Jan de zanger, die het land ingaat, die gaat signeren, die elke dag weer andere mensen tegenkomt. Dat is toch wel wat anders."

Bovendien is Jan blij dat hij weer vaker in zijn oude vertrouwde Volendam te vinden is. Het Bombardement bracht hem onder meer naar Hongarije en België, waardoor hij zijn dochters en vrouw veel moest missen. "Ik slaap elke dag op m'n eigen bed, dat is ook niet onbelangrijk."


Jan Smit wordt gelukkig van sixpack (Foto: Novum)