Muamba zet punt achter voetballoopbaan

Sjors (Sj0rSz)

Fabrice Muamba zet per direct een punt achter zijn loopbaan als professioneel voetballer. Dit heeft zijn werkgever Bolton Wanderers zojuist via de officiële kanalen bekend gemaakt.

Muamba werd in maart tijdens het FA Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en zijn club Bolton Wanderers getroffen door een hartstilstand. Direct daarna werd de middenvelder een minuut of tien gereanimeerd en werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

"Sinds mijn hartaanval ben ik in een rentree bij Bolton Wanderers blijven geloven", liet Muamba in een statement weten. "Als onderdeel van mijn herstel ben ik vorige week naar België afgereisd en heb daar met een vooraanstaand cardioloog gesproken."

Tijdens dit gesprek tussen de arts en Muamba bleek dat beter is om het voetballen vaarwel te zeggen. "Voetbal is sinds mijn tienerjaren mijn leven en het gaf me zoveel mogelijkheden. Ik ben trots op het feit dat ik op het hoogste niveau actief ben geweest en ben iedereen erg dankbaar voor alle kansen, die ik heb gehad."