Verheijen haalt weer uit naar De Boer

Niels (DerMeister)

Raymond Verheijen, conditiespecialist en huidig assistent-bondscoach van Armenië, staat er om bekend regelmatig uit te halen naar trainers in het betaalde voetbal. Vaak is Frank de Boer het mikpunt en ook dit keer heeft Verheijen het weer op de Ajax-trainer gemunt.

"Als ik hoofdtrainer van Ajax was en ik zou dertig spierblessures op mijn geweten hebben, dan zou ik de ogen uit mijn kop schamen. Dan zou ik gaan kijken naar advertenties om in een supermarkt te gaan werken", liet Verheijen weten in NUsport. Verheijen, die eerder in dienst was bij de KNVB en Feyenoord, uitte vorig seizoen vaak kritiek over De Boer via Twitter. Hij noemt dit keer Nicolai Boilesen als meest schrijnende voorbeeld van de huidige situatie bij Ajax.

De Deense linksback kampte vorig seizoen voortdurend met een hamstringblessure. "Boilesen staat straks anderhalf jaar buitenspel. Wie weet komt hij nooit meer terug op topniveau. Ik vind het een schande. Dáárom stel ik dit soort dingen aan de kaak", liet Verheijen weten.

Hij deed er nog een schepje bovenop: "En mocht Boilesen over één of twee jaar Ajax via de achterdeur verlaten, dan zou ik Frank de Boer voor de rechter slepen voor het kapot maken van een veelbelovende carrière."

De Boer reageerde vorig seizoen eenmaal op de uitlatingen van Verheijen. De Ajax-coach liet weten dat Verheijen met zijn kritiek goedkoop wil scoren. "Ik vind dat Frank niet zo moet janken over vorig seizoen. Hij moet begrijpen dat ik zijn puinhoop gebruik om andere coaches inzicht te verschaffen in de hoop dat zij niet dezelfde domme fouten maken als hij", liet Verheijen daarop weten.

Ondanks zijn felle kritiek, moet De Boer de uitlatingen van Verheijen niet persoonlijk opnemen. "In mijn periode bij het Nederlands elftal heb ik hem leren kennen als een heel aardige gozer. Daarnaast denk ik dat hij over een aantal jaren een van de toptrainers in Nederland zal zijn", besloot Verheijen.