Van Gaal verwacht veel van Belgen

Peterselieman

Louis van Gaal verwacht veel van het Belgisch voetbalelftal. Volgens de bondscoach van Nederland zit er veel talent in de selectie van België. "Ik ben verbaasd over het feit dat het nog steeds niet tot resultaat heeft geleid. Dat moet een keer komen", zei Van Gaal in aanloop naar de vriendschappelijke interland van woensdagavond in Brussel.

De 61-jarige Van Gaal, die aan zijn tweede era bij Oranje begint, houdt er rekening mee dat België sterk voor de dag komt in het Koning Boudewijnstadion, maar benadrukt dat het om een oefenduel gaat. "Het gaat erom dat je het ook laat zien op het moment dat het gevraagd wordt, dat is dus een kwalificatiewedstrijd."

Volgens de Amsterdammer zijn de jonge spelers van België verder in hun ontwikkeling dan de Nederlandse collega's. "Het verschil met Nederland is dat ik spelers opstel die nog nooit op dit podium hebben gespeeld. Bij België spelen talenten die al wat meer gerijpt zijn en die al vaker in het Belgische team gespeeld hebben."

Het had overigens niet veel gescheeld of Van Gaal had bij de zuiderburen op de bank gezeten. "Ik ben een aantal jaar geleden in gesprek geweest met België, maar toen is het niet tot overeenstemming gekomen. Het had gekund", aldus Van Gaal, die destijds bij AZ de Belgen Moussa Dembélé, Maarten Martens en Sébastien Pocognoli onder zijn hoede had.