Desi Bouterse helpt Kwakoe

Redactie

Desi Bouterse draagt financieel bij aan het noodlijdende Kwakoe Festival. De president van Suriname wilde volgens een woordvoerder in de krant De Ware Tijd 'iets terugdoen voor de diaspora'. In totaal zou het festival 'minimaal vijftigduizend euro' hebben kunnen bijschrijven, meldt het dagblad woensdag.

"Het staatshoofd was gelijk te vinden voor het voorstel. In moeilijke tijden heeft de diaspora ons ondersteund en nu doet de president iets terug voor de diaspora", zegt de directeur van het kabinet van de president, Eugène van der San. Bouterse zou zelf hebben bijgedragen aan de regeringsbijdrage.

Het zomerfestival in Amsterdam Zuidoost dreigde dinsdag voortijdig te worden opgedoekt, toen de grootste geldschieter dreigde de tenten weg te halen. Organisator, stichting Kofoe en geldschieter Witte Tentenverhuur liggen overhoop over de inzage in de financiën van het festival. De organisator zou het tentenbedrijf bovendien nog anderhalve ton verschuldigd zijn.

De partijen proberen er tot het einde van de week samen uit te komen. Als dat niet lukt, gaat een eerder gepland kort geding van de organisatie tegen Witte Tentenverhuur vrijdag door. Het geding moet de ontruiming van de tenten voorkomen. De advocaat van Kofoe liet weten 'reden te zien' om ervan uit te gaan dat de tenten blijven staan.


Desi Bouterse helpt Kwakoe (Foto: Novum)