Kristen Stewart aan de kant gezet als Sneeuwwitje

Roy (qwry)

Good news everyone! Kristen Stewart is de laan uitgestuurd als Sneeuwwitje in Snow White and the Huntsman 2. Filmstudio Universal heeft het personage uit de film geknikkerd, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De plannen voor het vervolg op Snow White and the Huntsman zijn radicaal omgegooid. De avonturenfilm gaat alleen nog over de jager, waardoor Chris Hemsworth nog even niet hoeft te vrezen voor zijn baan. "De studio onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de filmreeks", laat een woordvoerder van Universal weten.

Het komt niet vaak voor dat een filmstudio de hoofdrolspeelster uit een vervolgfilm zet. In het originele plan zouden er twee films over Sneeuwwitje komen en daarna pas een spin-off over de jager. Stewart zou flink betaald krijgen voor haar rol en de actrice kan haar geld alsnog opeisen, wat het budget van de film niet ten goede zou komen.

Het is nog niet duidelijk of de 41-jarige regisseur Rupert Sanders nog is verbonden aan de film. Op de set van Snow White and the Huntsman reed de getrouwde regisseur een scheve schaats met de 22-jarige Stewart. De jonge actrice moest haar koffers al pakken van inmiddels ex-vriendje Robert Pattinson en Sanders vecht voor zijn huwelijk.

Scenarist David Koepp is ook op straat gezet en Universal zoekt naar een nieuwe schrijver. De opnamen voor de avonturenfilm over de jager moeten in juli beginnen.