S. Williams zet zegereeks voort

Frank (franklop)

Serena Williams is dinsdag doorgedrongen tot de derde ronde van het tennistoernooi in Cincinnati. De olympisch kampioene in het dubbel- en enkelspel was met 6-3, 6-4 te sterk voor de Griekse Eleni Daniilidou. De 30-jarige Williams, als tweede geplaatst in Ohio, won 35 van haar laatste 36 partijen.

De Amerikaanse ging in mei voor het laatst onderuit op Roland Garros. Ze was daarna, naast haar olympische titels, onder meer de beste op Wimbledon. Toch was ze na haar zege op Daniilidou niet helemaal tevreden. "Ik maakte 44 onnodige fouten, dat is te veel. Hopelijk kan ik mijn spel verbeteren voor de volgende partij."

Samantha Stosur sloeg zich ook naar de derde ronde. De als derde geplaatste Australische was de Spaanse Anabel Medina Garrigues de baas met 6-3, 6-7 (6), 6-4. Voor de als achtste geplaatste Marion Bartoli viel het doek. De Française moest haar meerdere erkennen in Johanna Larsson uit Zweden: 4-6, 2-6.

Bij de mannen werd Andy Roddick uitgeschakeld. De Amerikaan (16), die het toernooi in 2003 en 2006 op zijn naam schreef, was niet opgewassen tegen Jérémy Chardy uit Frankrijk. Hij verloor in twee sets met 6-7 (4), 3-6. Roddick was door problemen met zijn rug en schouders niet in goeden doen.


Serena Williams zet zegereeks voort (Foto: Novum)