Spermasmokkel levert kind op voor gevangene

anoniem_22072019025900

Een Palestijns echtpaar heeft een kind gekregen. Op zich is dat niet zo opmerkelijk, maar de bevruchting was dat wel. Die vond namelijk niet plaats via de normale manier, maar nadat er sperma van de man de gevangenis uit was gesmokkeld. De man zit een gevangenisstraf van 27 keer levenslang plus 25 jaar uit. Dat meldt HLN.

Zodra de twee kinderen van de 31-jarige vrouw het huis uit zouden gaan, zou de vrouw alleen achterblijven en dat vond de man zielig voor haar. Ook kan zijn vrouw hem vrijwel nooit bezoeken; sinds zijn arrestatie in 1998 heeft zij hem maar vier keer mogen zien. Daarom bedacht hij dat hij met behulp van een Palestijnse arts zijn vrouw via een smokkelroute toch zwanger kon maken.

De man leverde zijn deel van de voortplantingsinspanningen dus in de gevangenis, waarna het zaad illegaal werd overgebracht naar een kliniek, waar zijn vrouw er zo'n twaalf uur later mee geïnsemineerd werd. Plannen om op die manier kinderen te krijgen zijn wel vaker bedacht, maar zijn tot nu toe nog nooit gelukt.

Het pasgeboren jongetje heeft de naam Mohammed meegekregen. Niet uit creatieve luiheid, maar als eerbetoon aan een vriend van de vader die bij gevechten tegen Israëliërs om het leven is gekomen.