Weinig verrassingen in Cincinnati

Rosario

Het ATP 1000-toernooi in Cincinnati heeft tot nu toe tot weinig verrassingen geleid. In de eerste ronde wonnen vrijwel alle favorieten.

De in goede vorm verkerende Tommy Haas was David Nalbandian in drie sets de baas, na een matchpoint overleefd te hebben in de tweede set. Hij won met 6-7 (0), 7-6 (4) en 6-3. Ook Marin Cilic, Pablo Andujar en Viktor Troicki bereikten de tweede ronde.

Sam Querrey was vandaag in drie sets te sterk voor de Oostenrijkse Jürgen Melzer. Ook Kei Nishikori deed wat van hem verwacht werd; de Japanner versloeg de Spaanse Marcel Granollers eenvoudig met 6-1 en 6-2. Marcos Baghdatis wist zich met 6-4 en 6-1 van de Colombiaanse Alejandro Falla te ontdoen.

Lucky loser Jeremy Chardy verraste wel de als zestiende geplaatste Andy Roddick, in twee sets; 7-6 (4) en 6-3. Ook de geplaatste Alexandr Dolgopolov, de winnaar van het ATP-toernooi in Washington, werd in twee sets verslagen. Hij verloor met twee keer 1-6 van de Russische Nikolay Davidenko.

Ook Lleyton Hewitt wist enigszins tegen de verwachtingen in te presteren. De Australiër wist de Russische Mikhail Youzhny met tweemaal 6-4 te verslaan. Brian Baker verschalkte in de eerste ronde nog de Duitse Philipp Kohlschreiber, maar moest in de vandaag gespeelde tweede ronde zijn meerdere erkennen in Bernard Tomic. De Australiër won met 6-4 en 6-3 van de Amerikaan.